’t Roois Theater speelt De Vliegende Hollander

Een jaar later dan gepland landt ‘De Vliegende Hollander’ in Streekpark Kienenhoef. Op 13, 14, 20 en 21 mei speelt ’t Roois Theater deze voorstelling voor haar 65-jarig jubileum. Het publiek maakt in een razend tempo kennis met viswijven, zeemannen, de duivel, kapitein Haak, bouwvakkers, een prachtige sirene en een wanhopig verliefde puber. 

De Vliegende Hollander is gebaseerd op een oude legende over Willem van der Decke. De kapitein wil koste wat het kost gaan varen. Met Pasen. En dat is, dat weet iedereen, een echte no-go. Door weer en wind vaart de kapitein met zijn niet al te snuggere bemanning over de zee en belandt in een vreselijke storm. De enige die de zeelui kan redden, is de duivel. De bemanning wordt dan wel vervloekt, maar dat stond in de kleine lettertjes. En dat ‘nieuwe normaal’, na de Duivelsdeal, bevalt de zeelieden helemaal niet. Ze gaan op zoek naar de énige manier om de vloek te verbreken: een ware liefde voor de kapitein.

Openluchttheater
De Vliegende Hollander wordt opgevoerd bij De Helden van Kien. Voor de voorstelling kun je met een speciaal combiticket genieten van een 3-gangenmenu. Kaarten zijn te koop bij Bruna in Sint-Oedenrode en op deze website. De kaartverkoopt online stopt een aantal uur voor de voorstelling. Aan de deur kunnen ook kaarten gekocht worden.