’t Roois Theater is al bijna 70 jaar een begrip in Sint-Oedenrode. Zowel de kindergroep als de volwassenen groep zijn elk jaar te zien op verschillende podia in Sint-Oedenrode. Met lokale humor, locatietheater en vooral met heel veel plezier maken wij er bij elk optreden een feestje van.


Laatste nieuws


 • ’t Roois Theater speelt: ‘Romeo & Julhi-ya, de western’.

  Als alle dorpelingen schreeuwen: “jawel, jawel, het is weer tijd voor een duel!”, betekent dat ruzie. De familievete tussen de McBains en de Mortons is weer eens uit de hand gelopen. Zij vechten al jaren over erfgrenzen, het recht van overpad en cactussen die over de schutting groeien. De dorpspastoor contacteert de Paardrijdende Rechter, in de hoop dat hij dit conflict kan oplossen. Ronnee O. McBain en Julhi-Ya Morton hopen vurig dat dit lukt, want dan hoeven zij elkaar niet meer stiekem te ontmoeten.

  Vol trots kondigt ’t Roois Theater haar nieuwe toneelstuk aan: Romeo en Julhi-Ya. De regie is dit jaar voor het eerst in handen van Jeanine van den Oetelaar, die met haar aanstekelijke enthousiasme hard aan het werk is om hier een spectaculaire voorstelling van te maken. Op zaterdag 21 september( 20.00u), zondag 22 september (matinee, 15.00u) en vrijdag 27 en zaterdag 28 september (allebei 20.00u) is de voorstelling te zien in manege De Pijnhorst.

  Het toneelstuk is gebaseerd op misschien wel het bekendste werk van Shakespeare: Romeo en Julia. De voorstelling van ’t Roois Theater speelt zich alleen niet af in Verona, maar in het Wilde Westen. Dat betekent: illegale gokpraktijken in de saloon, stoere cowboys, een corrupte Sheriff en heel veel geweerschoten. Toch blijft het originele verhaal duidelijk herkenbaar: de balkonscène wordt bijvoorbeeld zéker niet vergeten.  

  ’t Roois Theater pakt dit jaar groots uit. Behalve de dertig toneelspelers van de club, maakt het publiek in september ook kennis met het projectkoor. Speciaal voor deze voorstelling zorgen een aantal oud-leden van Theaterkoor Stem voor een muzikale bijdrage waar Johnny Cash jaloers op zou zijn. Dit koor wordt ondersteund door muzikaal talent van ’t Roois Theater zelf: zij zijn druk aan het oefenen met zingen, mondharmonica- en gitaarspelen.  

  Hie-yaaaal hier de kaarten voor ‘Romeo & Julhi-ya, de western’!


Komende voorstellingen


 • 21 september 2024, 20:00:
  Romeo & Julhi-ya door de volwassenen groep

  Manege De Pijnhorst, Bremhorst 6 Sint-Oedenrode
 • 22 september 2024, 15:00:
  Romeo & Julhi-ya door de volwassenen groep

  Manege De Pijnhorst, Bremhorst 6 Sint-Oedenrode
 • 27 september 2024, 20:00:
  Romeo & Julhi-ya door de volwassenen groep

  Manege De Pijnhorst, Bremhorst 6 Sint-Oedenrode
 • 28 september 2024, 20:00:
  Romeo & Julhi-ya door de volwassenen groep

  Manege De Pijnhorst, Bremhorst 6 Sint-Oedenrode